Απριλίου 23, 2006

ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΕΣ Μάρτυρας,προδότης,τρελός ή ιδεολόγος.

Μαίος 1941
Ο πόλεμος δεν πάει καλά για την Βρετανική Αυτοκρατορία. Σε όλα τα μέτωπα  ήττες.Το Λονδίνο κάθε βράδυ βομβαρδίζεται.Οι Γερμανοί προελαύνουν παντού .
Σε έξι εβδομάδες περίπου θα αρχίσει η επιχείρηση << Μπαρμπαρόσσα>>

10 Μαϊου 1941 Ενα Γερμανικό Μέσσερσμιτ 110 συντρίβεται στην Σκωτία και ένας αλεξιπτωτιστής προσγειώνεται εκεί κοντά.
Συλλαμβάνεται απο πολιτοφύλακες.
Πρόκειται για έναν Γερμανό με στολή σμηναγού της Γερμανικής αεροπορίας.Δηλώνει ότι ονομάζεται σμηναγός Αλφρεντ Χόρν και απαιτεί να μιλήσει στον δούκα του Χάμιλτον. (Το κτήμα του Δούκα βρίσκεται 20 χλμ απο το σημείο που έπεσε.)
Την άλλη ημέρα συναντιέται με τον Δούκα και αμέσως του δηλώνει ότι είναι ο Ρούντολφ Ες.Ο δούκας τον αναγνωρίζει έχουν ξανασυναντηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.
Ποιός είναι Ρούντολφ Ες;


Πρόκειται για το νούμερο 2 στην ιεραρχία του Γ΄Ράιχ, το αμέσως σημαντικότερο στέλεχος
μετά τον Χίτλερ. Ο υποδειχθείς ώς διαδοχος στη ηγεσία.Μέλος του υπουργικού συμβουλίου.
Είναι δίπλα στον Χίτλερ απο τον 1921.
Και τώρα βρέθηκε στα χέρια των Εγγλέζων.Γιατί; !!!
Ζητάει επιτακτικά να συναντηθεί με τον Τσώρτσιλ και τον Βασιλέα.
Στο Λονδίνο όταν φτάνει το νέο ξαφνιάζονται οι πάντες και στα πιό απίθανα σενάρια δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς την παρουσία του Ες στην Αγγλία.
Μετά το πρώτο ξάφνιασμα - μούδιασμα τόσο ο βασιλιάς όσο και ο Τσώρτσιλ αρνούνται να τον συναντήσουν. Γιατί; !!!
Στέλνονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί για την ανάκριση του αιχμαλώτου.
Ο Ες δεν απογοητεύεται που δεν συνάντησε αυτούς που ζήτησε και αρχίζει έναν ατελείωτο λόγο για το ότι ο Χίτλερ είναι ο μεγαλύτερος άνδρας όλων των εποχών, ότι τα τελευταία 30 χρόνια η αγγλική πολιτική στάθηκε άδικη και εγκληματική απεναντι στην Γερμανία, πως ο αγγλικός λαός εξαπατήθηκε απο τους τους ηγέτες του που εμπόδισαν μια αγγλο-γερμανική συμμαχία εναντίων των μποσελβίκων.
Ο πόλεμος μεταξύ τους,συνεχίζει απτόητος, είναι μια τρέλα γιατί και οι δύο λαοί είναι άρειοι.!!
Κάνει προτάσεις.Πρώτα πρώτα είναι βέβαιος για την γερμανική νίκη επι των βρετανών άρα τι καλυτερο απο μια ανακωχή για να μην υπάρχουν μεγαλυτερες απώλειες για τους Εγγλεζους και μιά συμμαχία για το μοίρασμα του κόσμου υπο την ηγεσία του Χίτλερ.Η Μεγάλη Βρετανία θα αφήσει ελεύθερα τα χέρια της Γερμανίας στην Ευρώπη και σε αντάλαγμα αυτή θα διατηρήσει την Αυτοκρατορεία της.Διαδικαστικά πρότεινει, να ζητήσει η Βρετανία συγνώμη απο την Γερμανία μια και αυτή ήταν υπαίτια του πολέμου τούτου,θα πρέπει να κάνουν ειρήνη με τους Ιταλούς και να επιστρέψουν τις αποικίες που αφαίρεσαν απο την Γερμανία το 1919.
Αυτά τα ολίγα.
Εξι ημέρες μετά την υποβολή των προτάσεών του ο Ες δεν παίρνει καμιά απάντηση και ζητάει να επιστρέψει στην Γερμανία.
Οι Αγγλοι βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά για αυτούς ο Ες δέν είναι <<διπλωμάτης>> αλλά ένας εχθρός που έπεσε στα χέρια τους εν καιρώ πολέμου και τον φυλακίζουν.
Γιατί άραγε; Tι είχαν να κερδίσουν με την φυλακισή του αφού τον θεωρούν τρελό;
Την ίδια στιγμή στο στρατόπεδο των Γερμανών στο άκουσμα του νέου επικρατεί αμηχανία.Ο Χίτλερ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γύρω του δείχνει κατάπληκτος όταν ο υπασπιστής του Ες του ανακοινώνει την μετάβαση του προισταμένου του στην Αγγλία και του σκοπούς του ταξιδιού.
Ο Γερμανικός ραδιαφωνικός σταθμός λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώνει για την φυγή του Ες στην Αγγλία ότι το σημαντικό μέλος του ναζιστικού κόμματος μετέβει στην Αγγλία αφου παρασύρθηκε απο προσωπικές παραισθήσεις και οράματα απο τις οποίες έπασχε και εκφράζει την λύπη του που ο ιδεαλιστης αυτός έπεσε θύμα της ασθένειάς του . Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Υπάρχουν αρκετές διαφωνίες μεταξυ των ιστορικών.
Κατ΄αρχην το σχέδιο του Ες δέν είναι τόσο τρελό όσο και αν οι Γερμανοί το ισχυρίζονται και οι Εγγλέζοι συμφωνούν.Σε κάθε περίπτωση ο τερματισμός του πολέμου θα βόλευε τον Χίτλερ.Είναι παντού νικητής και ετοιμάζεται για την επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα τι καλύτερο για τα σχέδια του.
Ακόμα πώς θα μπορούσε το πιστό του σκυλάκι να ενεργήσει απο μόνο του αφού έτρεφε απεριόριστη πίστη στο Αρχηγό.Οι συνεργάτες του Χίτλερ δεν πιστεύουν στην έκπληξη του κατα την ανακοίνωση του νέου πιστεύουν ότι ο αρχηγός τους παίζει θέατρο και παριστάνουν τους ανίδεους για το συμβάν αποφεύγοντας πάρουν θέση.
Ο Χίτλερ παρά την τακτικη να τιμωρούνται και τα μέλη της οικογένειας αυτών που του πηγαίνουν κόντρα, δέν πειράζει την οικογένεια του Ες, αλλα ίσα - ίσα την τιμά και την φροντίζει (μόνο ο υπασπιστής του παίρνει δυσμενή μετάθεση για το ανατολικό μέτωπο).
Τελικά μήπως παρ΄όλα αυτά ο Ες ενήργησε απο μόνος του;
Υπάρχουν αρκετοί οπαδοί της άποψης αυτής.
Ο ίδιος το διατυμπανίζει κάθε στιγμή.Ο Ες γενικά ήταν τύπος εσωστρεφής με τάση στον μυστικισμό και λάτρευε τον αρχηγό του λένε οι ιστορικοί. Απο το 1921 ήταν δίπλα στον Χίτλερ, με την έναρξη του πολέμου οι στρατηγοί τραβούν την προσοχή του άρχηγού του και ένα τέτοιο άτομο ένοιωσε παραμελειμένο .
Εγώ, μπορεί να σκέφτηκε ο παραμελειμένος Ρούντολφ, θα κάνω μια κίνηση τέτοια που όχι μόνο θα ξαναστραφεί το ενδιαφέρον του Χίτλερ επάνω μου, αλλά θα με ευγνομονεί για πάντα και το όνομα του Φύρερ μου θα δοξαστεί. Για καιρό η ιδέα αυτή τριβέλιζε το μυαλό του Ες. Ισως έγινε και έτσι ποιός ξέρει.
Ο Ες στο μεταξύ στην φυλακή επιχείρησε δύο φορές να βάλει τέρμα στην ζωή του

Είναι λοιπόν τρελός ο Ες όπως ειπώθηκε.
Αυτό είναι ένα ζήτημα που ποτέ δεν ξεκαθαρίστηκε εντελώς.
Στην Νυρεμβέργη που οδηγήθηκε μετά το τέλος του πολέμου για να δικαστεί και ύστερα απο πολλες συζητήσεις οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν στην κρίση οτι ο Ες υποφέρει <<απο μια υστερία χαρακτηρισμένη εν μέρει απο την απώλεια μνήμης που του επιτρέπει όμως να λάβει μέρος στην διαδικασία της δίκης>> !!!!
Από την πρώτη ημέρα της δίκης (κράτησε εφτά μήνες) όμως φαίνεται ότι κάτι δεν παέι καλά μαζί του ενω οι άλλοι συγκατηγορούμενοί του, παίζουν το <<ιστορικό τους παιγνίδι>> ο Ες είναι αλλού.Το αόριστο βλέμμα του πλανιέται στο ταβάνι στους δίκαστές στους μάρτυρες, χαμογελάει χωρίς λόγω,φτιάχνει τα νύχια του και καποια στιγμή φέρνει ένα μυθιστόρημα και ρίχνεται στο διάβασμα παρ΄όλες τις οργισμένες παρατηρήσεις του Γκαίρινγκ.
Ο δικηγόρος ξαναφέρνει στο δικαστήριο το ζήτημα της τρέλας και της αμνησίας του.
Το δικαστήριο διστάζει.
Ξαφνικά ο Ες που ώς τότε δεν είχε πει λέξη πετάγεται απάνω και δηλώνει ότι η μνήμη του ξαναγύρισε απλά προσποιήθηκε για λόγους τακτικής και το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να τον δικάσει .
Οι Ρώσσοι ουρλιάζουν για υποκρισία και απαιτούν την συνέχεια της δίκης φαίνεται ότι είναι οι μοναδικοί που πήραν σοβαρά την υπόθεσή του.
Τίποτα δεν αλλάζει και η δίκη τελειώνει.Ο Ες στην απολογία του μιλάει για μυστηριώδεις δυνάμεις που παραπλανησαν τους κατηγορουμένους, τους δικαστές, τους μάρτυρες και τελειωνει με ύμνους στον Χίτλερ.
Ο Ες γλυτώνει την θανατική ποινή και καταδικάζεται ισόβια.
Αυγουστος 1987 πεθαίνει στις φυλακές <<Σπαντάου>> του Βερολίνου σε ηλικία 93 ετών παραμένοντας 46 χρόνια φυλακισμένος.
Αλλοι συγκατηγορούμενοί του με την ίδια ποινή ελευθερώθηκαν απο τότε.Ο Ες όμως όχι.
Πάντα υπήρχε το βέτο των Ρώσσων ίσως οι μόνοι που τελικά πίστεψαν τα λεγόμενά του και δεν τον συγχώρησαν.
Τέλος δανείζομαι τα λόγια του Τσώρτσιλ για τον φυλακισμένο Ες.
<<Οποια και άν είναι η ηθική ενοχή ενός Γερμανού που άνηκε στο άμεσο περιβάλων του Χίτλερ ο Ες κατά την γνώμη μου την εξαγόρασε με μια πράξη τρελής γενναιότητας και παραφορης αφοσίωσης .Ηρθε σε εμάς με δική του πρωτοβουλία, ελεύθερα και χωρίς εξουσιοδότηση. Η περίπτωσή του αναγόταν στην ιατρική και όχι στην δικαιοσύνη και θα όφειλε να εξεταστεί κάτω απο αυτό το πρίσμα.>>



Υ.Γ Βρήκα μία αναφορά στο Ιντερνετ περί ίδρυσης απο τον Ες του στρατόπεδου συγκέντρωσης ΝΤΑΧΑΟΥ
Δεν μπόρεσα να την διασταυρώσω.





5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4:55 μ.μ.

    Ο αρχομανής ΚΑΙ φιλοσιωνιστής Μεταξάς ("αφήστε να αφανίσουν τους Μικρασιάτες", όπως τους πρόδωσαν οι Έφοροι με τον Ανταλκίδα), ΔΙΕΛΥΣΕ την ελληνική κτηνοτροφία για να παραδώσει τα δέρματα (όπως τον διέταξαν οι Άγγλοι που τον έφαγαν όταν τους ήταν άχρηστος) στον μιλημένο ξάδερφό τους Χίτλερ-βλ. υπόθεση ρούντολφ Ες- (για να αλληλοσφαγούν οι Ευρωπαίοι και να σκλαβωθούν από τους σιωνιστές τραπεζίτες), είχε πορωμένους γερμανόφιλους αξιωματικούς που στη συνέχεια ήταν, μαζί με τους ζαχαριαδικούς, οι αρχιγενίτσαροι της συμφωνίας Τσώρτσιλ-Στάλιν στις 19-10-1944, να αφανιστούν οι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ Έλληνες...

    Ποιος μισάνθρωπος τύραννος ζει ευχαριστημένος; ΚΑΝΕΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3:43 μ.μ.

    Μία πρόταση δέκα σειρών, γεμάτη παρενθέσεις και παύλες! Για να βγάλει κανείς νόημα πρέπει να την διαβάσει δέκα φρορές. Σαν προκήευξη της ΚΝΕ του '70 είναι...
    (Με το συμπάθειο..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11:34 μ.μ.

    Ο Ρούντολφ Ές είναι Ηρωομάρτυρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2:07 π.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΛΕ,ΑΛΛΟΣ Ο ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΕΣ [Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΛΑΜΕ ],ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ Ο ΕΣ Ο ΔΟΙΗΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΤΑΧΑΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ.......ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή